Politika privatnosti

POLITIKA PRIVATNOSTI

Vaša privatnost i sigurnost su nam važni stoga su svi naši postupci su u skladu sa zakonskim propisima o zaštiti osobnih podataka, a posebno novoj europskoj Općoj uredbi o zaštiti podataka EU 2016/679 koja se primjenjuje od 25. svibnja 2018.

Ova Politika privatnosti utemeljena na Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR) objašnjava koji se osobni podaci prikupljaju u vezi s pružanjem naših usluga, kako te podatke obrađujemo, koristimo i štitimo, u koje ih svrhe upotrebljavamo, kao i Vaša prava povezana s vašim podacima.  

NAŠE TEMELJNO NAČELO JE PRIVATNOST I ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Privatnost pojedinaca i zaštita osobnih podataka ljudska su prava.

Mi u Mura-metal d.o.o. imamo dužnost brinuti za pojedince čije osobne podatke obrađujemo i pohranjujemo.

Podaci su odgovornost, i moraju se prikupljati i obrađivati samo kada je apsolutno neophodno.

Mura metal d.o.o. drži se sljedećih načela s ciljem zaštite privatnosti svojih klijenata:

·         Ne prikupljamo više informacija nego što je potrebno

·         Osobne podatke ne koristimo u svrhe koje nisu navedene

·         Ne čuvamo osobne podatke ako više nije potrebno

·         Nikada ne prodajemo, posuđujemo ili distribuiramo niti javno objavljujemo osobne podatke

·         Osobne podatke ne šaljemo trećim stranama bez vašeg znanja

·         Ne koristimo nikakvu automatiziranu obradu i donošenje odluka niti profiliranje

·         Osobne podatke ne prenosimo izvan EU/EEA

·         Kontinuirano osiguravamo da su osobni podaci sigurno pohranjeni.

Podatke upotrebljavamo samo za utvrđene, jasne, legitimne i očekivane svrhe te ih ne prosljeđujemo trećim stranama i ne koristimo u nepredviđene ili neočekivane svrhe.

KAKO I KOJE VAŠE PODATKE PRIKUPLJAMO?

Prikupljamo Vaše podatke koje nam Vi stavljate na raspolaganje prilikom namjere sklapanja poslovne suradnje i koji su potrebni za izvršavanje ugovora, kao što su ime i prezime, adresa, podaci za kontakt (adresa e-pošte, broj telefona), naziv tvrtke i Vaša pozicija u njoj te ih obrađujemo tijekom trajanja našeg ugovornog odnosa i sukladno porezno-računovodstvenim propisima. To uključuje i podatke neophodne za isporuku ugovorenih usluga, te izdavanje računa, podatke koji dokazuju ovlaštenje za sklapanje ugovora, i podatke prikupljene prilikom komunikacije s nama (npr. kontaktni podaci).

Ukoliko se prijavite za zaposlenje i ukoliko Vas u danom trenutku ne možemo zaposliti, Vaše podatke čuvamo još dvije godine za svrhe Vašeg mogućeg zapošljavanja u tom razdoblju, a nakon tog roka samo temeljem Vaše privole. Svakako, Vi imate pravo zatražiti brisanje Vaših podataka i temeljem Vašeg zahtjeva mi ćemo Vaše podatke, životopise, zamolbe i dokumentaciju trajno i na siguran način izbrisati i uništiti.

Iako možete koristiti našu web stranicu bez davanja bilo kakvih osobnih podataka, nakon što nas kontaktirate putem našeg kontakt obrasca ili izravno putem naših e-mail adresa, Mura metal d.o.o. prikuplja informacije o vama. Informacije koje ispunite (osobne informacije kao što su vaše ime, telefon, adresa e-pošte, organizacija) ili pošaljete izravnom porukom e-pošte bit će obrađene i pohranjene kako bismo vas mogli kontaktirati i odgovoriti na vaš zahtjev. Mura-metal neće dijeliti vaše osobne podatke s bilo kojom trećom stranom niti će im dopustiti pristup. Na Vaš inicijalni upit putem našeg kontakt obrasca na web stranici ili izravno na naše e-mail adrese, odgovoriti ćemo na Vaš zahtjev. Ako daljnja komunikacija između vas i Mura metal d.o.o. neće postojati, nakon 6 mjeseci izbrisat ćemo sve Vaše osobne podatke.

Ako ste mlađi od 16 godina morate priložiti suglasnost roditelja ili nositelja roditeljske odgovornosti prije davanja osobnih podataka.

OVLAŠTENI VANJSKI IZVRŠITELJI OBRADE

Surađujemo s partnerima koji nam pomažu pružati i unaprjeđivati naše usluge i proizvode te činiti našu direktnu komunikaciju s Vama učinkovitijom. Pristup vašim osobnim podacima pružamo ovlaštenim vanjskim izvršiteljima obrade u svrhu obrade osobnih podataka za Mura-metal.hr na temelju naših izričitih uputa i putem sklopljenih ugovora. Ti su partneri obvezni strogo poštivati obvezu povjerljivosti u skladu s ovom Politikom privatnosti, ugovorima koje smo s njima sklopili i u skladu s obvezama iz Opće uredbe o zaštiti podataka.

Naši su izabrani vanjski izvršitelji obrade prije svega partneri i tvrtke koja za nas osiguravaju IT podršku, održavanje poslovnih aplikacija, održavanje sustava video-nadzora, zaštitu zaposlenika i imovine i za druge usluge u vezi s predmetom našeg poslovanja, bez kojih ne bismo bili u mogućnosti osigurati ispunjenje naših ugovornih obveza prema Vama i osigurati visoku razinu kvalitete naših usluga.

INFORMACIJSKA SIGURNOST

Kontinuirano poduzimamo odgovarajuće organizacijske, tehničke i administrativne sigurnosne mjere za zaštitu osobnih podataka pod našom kontrolom od svih predvidivih rizika. Sigurnost Vaših podataka nam je vrlo važna.

VODITELJ OBRADE

Tvrtka Mura-metal d.o.o. Nikole Tesle 1B, Kotoriba nastupa u odnosu na Vaše osobne podatke, naših sadašnjih i potencijalnih poslovnih partnera te potencijanih zaposlenika u ulozi voditelja obrade, koji određuje svrhe i načine obrada Vaših osobnih podataka te brine o osiguravanju svih mjera sigurnosti Vaših osobnih podataka.

VAŠA PRAVA

Pravo na pristup

Imate pravo dobiti od nas potvrdu obrađuju li se osobni podaci koji se odnose na Vas te, ako se takvi osobni podaci obrađuju, pristup osobnim podacima i sljedećim informacijama: svrsi obrade, kategorijama osobnih podataka o kojima je riječ, primateljima ili kategorijama primatelja osobnih podataka, razdoblju u kojem će osobni podaci biti pohranjeni, informacije o Vašim pravima i izvorima podataka ako nisu prikupljeni od Vas.

Pravo na ispravak

Imate pravo ishoditi od nas ispravak netočnih osobnih podataka koji se na Vas odnose, a koji smo dužni provesti bez nepotrebnog odgađanja.

Pravo na brisanje („pravo na zaborav”)

Imate pravo ishoditi od nas brisanje osobnih podataka koji se na Vas odnose, bez nepotrebnog odgađanja, ako ne postoji zakonit razlog za daljnju obradu tih podataka s naše strane.

Pravo na ograničenje obrade

Imate pravo ishoditi od nas ograničenje obrade Vaših osobnih podataka u sljedećim situacijama: ako osporavate točnost; ako obrada nije zakonita, a protivite se brisanju; ako ih tražite radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva, a nama nisu potrebni za obradu; ako ste uložili prigovor vezano za obradu Vaših osobnih podataka i čekate potvrdu.

Pravo na prenosivost podataka

Imate pravo podatke koji se odnose na Vas i koje ste nam pružili zaprimiti u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu i prenijeti ih drugom pružatelju usluga tj. voditelju obrade podataka, ako su ispunjeni sljedeći uvjeti: obrada se temelji na Vašoj privoli ili na ugovoru i uz to se provodi automatiziranim putem.

Prilikom ostvarivanja svojih prava na prenosivost podataka imate pravo na izravni prijenos podataka od nas drugome voditelju obrade ako je to tehnički izvedivo.

Pravo na prigovor

Ako se obrada Vaših osobnih podataka zasniva na ostvarenju naših legitimnih interesa, imate pravo u svakom trenutku uložiti prigovor na takvu obradu osobnih podataka u mjeri u kojoj se obrada odnosi na Vaše podatke. Ako uložite takav prigovor

  • vezano za izravni marketing – nećemo dalje obrađivati Vaše osobne podatke u svrhu izravnog marketinga;

  • vezano za druge slučajeve legitimnog interesa – nećemo dalje obrađivati Vaše osobne podatke u svrhu na koju se prigovor odnosi, osim u slučaju da dokažemo da postoje uvjerljivi legitimni razlozi za obradu koji nadilaze Vaše interese, prava i slobode ili ako je to potrebno radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane naših pravnih zahtjeva


Ukoliko želite iskoristiti bilo koje od prethodno navedenih prava, budite slobodni:

•         poslati upit putem našeg kontakt obrasca na internetskoj stranici ili

•         poslati e-poštu na info@mura-metal.hr,  ili

•         poslati svoj zahtjev na adresu Mura-metal d.o.o., Nikole Tesle 1B, Kotoriba.

Na Vaš ćemo zahtjev odgovoriti u najkraćem mogućem roku, a najkasnije mjesec dana od primitka Vašeg zahtjeva. U slučaju nemogućnosti sigurne potvrde vašeg identiteta bit ćemo slobodni zatražiti dodatnu provjeru Vašeg identiteta.

PRAVO NA PODNOŠENJE PRIGOVORA NADLEŽNOM TIJELU

U svakom trenutku možete uložiti prigovor izravno nadležnom nadzornom tijelu, posebice u zemlji EU-a u kojoj imate uobičajeno boravište, mjesto rada ili mjesto navodnog kršenja, ako smatrate da naša obrada vaših osobnih podataka nije zakonita.

Izravni kontakti nadležnog nadzornog tijela u Republici Hrvatskoj su:

AGENCIJA ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA (AZOP)

Selska cesta 136

HR – 10 000 Zagreb

Telefon: +385 1 4609 000

Fax: +385 1 4609 099

e-mail: azop@azop.hr

Web: http://www.azop.hr  

UNAPRJEĐENJE OVE POLITIKE PRIVATNOSTI

Zadržavamo pravo tekst ove Politike privatnosti povremeno prilagođavati i unaprjeđivati, prije svega u svrhu poštivanja zakonskih promjena, odnosno, promjena u svrhama i načinima obrade. Međutim, Vaša prava koja proizlaze iz ove Politike privatnosti ili iz odgovarajućih zakonskih propisa nećemo ograničavati. U slučaju da dođe do promjena koja mogu utjecati na Vaša prava, o tome ćemo vas obavijestiti pravovremeno i izravno na prikladan način.

Redovito unaprjeđujemo našu Politiku privatnosti kako bismo unaprijedili i zaštitu Vaših podataka.

Ova Politika privatnosti unaprijeđena je 1.veljače 2021. godine

UPOTREBA KOLAČIĆA

Upotreba kolačića je sastavni dio ove izjave o zaštiti podataka.

Za obradu ovih podataka u analitičke svrhe koristimo uslugu Google Analytics u oblaku. Sukladno ugovoru s nama, Google ne koristi ove podatke ni u koje druge svrhe i djeluje kao izvršitelj obrade isključivo po našem nalogu. Sukladno svom članstvu u tzv. Štitu privatnosti (“Privacy Shield”) programu suradnje između Europske unije (EU) i Sjedinjenih Američkih Država (SAD-a), Google poduzima sve potrebne mjere za zaštitu podataka. Davatelj usluge je: Google LLC, 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, California 94043, USA

Više informacija o “Privacy Shield” programu možete pronaći na stranicama Agencije za zaštitu podataka: http://azop.hr/aktualno/detaljnije/vodic-za-gradane-eu-sad-stit-privatnosti

PRIVATNOST KORISNIKA
Kako bi ova web stranica radila pravilno te kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice, u svrhu poboljšavanja iskustva pregledavanja, ova stranica mora na Vaše računalo spremiti malenu količinu informacija (cookie/kolačić). Korištenjem web stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće Vam biti dostupne.

ŠTO JE KOLAČIĆ?
Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju ste posjetili. Kolačići obično spremaju Vaše postavke za određenu web stranicu, kao npr. preferirani jezik, kako bi sljedeći put prilikom posjeta istoj web stranici, internet preglednik poslao natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije, kao što su ime ili e-mail adresa. Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Također, u postavkama svog internet preglednika možete promijeniti hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odbiti ili odobriti, hoće li se spremljeni kolačići automatski brisati pri zatvaranju internet preglednika i slično.

KAKO ONEMOGUĆITI KOLAČIĆE
Isključivanjem kolačića odlučujete hoćete li dopustiti pohranjivanje kolačića na svom računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u web pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite web-preglednik koji koristite.

Chrome
Firefox 
Internet Explorer 9 
Internet Explorer 7 i 8
Opera 
Safari 
http://www.apple.com/safari/

ŠTO SU PRIVREMENI KOLAČIĆI?
Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke.

ŠTO SU STALNI KOLAČIĆI?
Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostati će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama.

ŠTO SU KOLAČIĆI OD PRVE STRANE?
Kolačići od prve strane dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu.

ŠTO SU KOLAČIĆI TREĆE STRANE?
Kolačići treće strane dolaze s reklama drugih web-mjesta (kao što su skočne ili druge reklame) koje se nalaze na web-mjestu koje gledate. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje Interneta u marketinške svrhe.

KORISTI LI Mura-metal.hr KOLAČIĆE?
Mura-metal.hr koristi kolačiće s ciljem omogućavanja boljeg korisničkog iskustva.

KAKVE KOLAČIĆE KORISTI Mura-metal.hr I ZAŠTO?
Na našem web mjestu upotrebljavamo nužne kolačiće kako bismo omogućili pojedine tehničke značajke i tako Vam osigurali pozitivno korisničko iskustvo. Koristimo se i analitičkim kolačićima koji nam omogućuju web analitiku, tj. analizu uporabe naših stranica, koju izvodimo kako bismo poboljšali kvalitetu i sadržaj ponuđenih usluga.
Ne koristimo se kolačićima niti sličnim tehnologijama za praćenje Vaših interesa i slanje marketinških materijala.
Kako bismo poboljšali kvalitetu i sadržaj naših stranica, koristimo Google Analytics software u oblaku za analizu posjećenosti i uporabe našeg web mjesta.
Iz podataka dobivenih pomoću analitičkih kolačića kreiramo statističke izvještaje o izvorima prometa (npr. korištene tražilice, verzije preglednika, vrste uređaja, razlučivosti zaslona isl.) te o posjećenosti pojedinih stranica i interesu za proizvode (npr. ukupan broj pregleda stranice, prosječno vrijeme pregledavanja i sl.)

Kolačići su trajni (od jednog dana do dvije godine) i postavljeni s naše domene, prikupljaju podatke u anonimiziranom obliku i ne služe za identifikaciju pojedinog korisnika, a Google ih ne koristi i ne povezuje s podacima o aktivnostima korisnika na drugim web mjestima. Više informacija o načinu na koji Analytics skriva IP adrese može se dobiti klikom na link ovdje.

Mura-metal.hr koristi Analytics kolačiće (analitički trajni kolačići prve strane) _ga, _gat, _gid i collect.
Ako želite onemogućiti da Vam navedeni servisi spremaju kolačiće, možete to učiniti na sljedećim linkovima:
Google Analytics – https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Kako bismo našim korisnicima pružili bolji korisnički doživljaj i više informacija koristimo ugrađeni element Google karata.
Na tim stranicama Google sprema i koristi kolačiće za pamćenje korisnikovih postavki (npr. jezik) i praćenje aktivnosti. Više informacija možete pronaći na Google stranicama (https://policies.google.com/technologies/types).

Mura-metal.hr koristi kolačić prve strane za prihvaćanje poruke o korištenju kolaćića cookie_notice_accepted.

Osim toga, stranica na linku Mura-metal.hr /kontakt/ ima kontakt obrazac putem kojeg se podaci se prosljeđuju na mail: info@ Mura-metal.hr

DODATNE INFORMACIJA OKO ISKLJUČIVANJA KOLAČIĆA
Trenutno postoji nekoliko web stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise.

Više informacija možete pronaći na sljedećim poveznicama:

http://www.allaboutcookies.org/
http://www.youronlinechoices.eu/
http://www.aboutads.info/choices

O nama

Mura-Metal je renomirana tvrtka koja se bavi obradom metala i metalnih konstrukcija visoke kvalitete koji se ugrađuju u energetske sustave te procesnu industriju širom svijeta.

Bez naslova

KONTAKT

Designed by Krea Agency.

Copyright © 2021 | MURA – METAL d.o.o. All rights reserved.